Terres Festival

Shares

Terres Festival té l’objectiu de mostrar produccions que incentivin la màgia del viatge -especialment el descobriment d’entorns naturals- i que promoguin el desenvolupament sostenible.

Amb Terres LAB volen explorar les tendències més innovadores en la representació audiovisual de l’experiència del viatge.

Des de l’any 2008 han produït més de 50 documentals, anuncis de publicitat i pel·lícules promocionals de regions i ciutats.

 

Un codi de 50 usos per inscripcions al 50% per a Terres Check-in:

terres2023ElGremi50off

El primer pas consisteix a registrar-se a la intranet del festival: https://terresfestival.com/intranet/  

A partir d’aqui s’han d’inscriure els films que es desitja registrar i, en el pas final, afegir el codi de descompte, abans de poder penjar el video.

La primera de les competicions (COMUNICACIÓ TURÍSTICA) accepta produccions de fins a 10′ de durada.

Aquesta competició es divideix al seu torn en 4 metacategories i diferents subcategories:

 
 1. País
 2. Regió
 3. Ciutat
 1. Destí rural: La pel·lícula promou un destí o un equipament situat en un entorn rural.
 2. Destí cultural: La pel·lícula promou un destí com a bé d’interès cultural, ja sigui una ruta o equipaments específics.
 3. Turisme actiu i esportiu, nàutic, neu i d’aventura: La pel·lícula mostra activitats turístiques relacionades amb la pràctica esportiva.
 4. Expedicions i descoberta: La pel·lícula il·lustra itineraris on prevaleixen l’aventura i l’esperit de descoberta.
 5. Esdeveniments: La pel·lícula documenta un esdeveniment relacionat amb la promoció turística d’una instal·lació, una ciutat, una regió o un país.
 6. Turisme de negocis: La pel·lícula mostra iniciatives empresarials o públiques dedicades a la promoció del turisme de negocis.
 7. Turisme cinematogràfic: La pel·lícula mostra l’activitat promocional específica de Film Commissions i Film Offices o il·lustren la varietat d’ubicacions d’una ciutat, regió o país per esdevenir un lloc de rodatge de produccions audiovisuals.
 8. Experiències gastronòmiques i enoturisme: La pel·lícula il·lustra les activitats d’establiments privats o agents públics per promoure el turisme gastronòmic o l’enoturisme.
 9. Experiències autèntiques, vinculades al territori: La pel·lícula mostra activitats turístiques amb una forta personalitat, vinculades a un territori concret.
 1. Allotjament Turístic: La pel·lícula promou instal·lacions dedicades a l’allotjament de viatgers.
 2. Salut i benestar: La pel·lícula promou instal·lacions, destins o rutes que basen la seva activitat en la promoció de la salut i el benestar.
 3. Mobilitat: La pel·lícula mostra iniciatives o serveis relacionats amb la mobilitat de passatgers.
 4. Turisme accessible i responsable: La pel·lícula il·lustra activitats turístiques que destaquen pel seu caràcter integrador i la promoció de l’accessibilitat a tota mena de persones.
 5. Acció empresarial: La pel·lícula mostra iniciatives empresarials que destaquen especialment per la seva originalitat, el seu impacte ecològic o el seu impacte social.
 6. Innovació: La pel·lícula mostra iniciatives d’agents públics o d’actors privats que destaquen per la seva vocació innovadora i transformadora.

(*) Els films participants a la metacategoria “Serveis Turístics” s’adreçaran a la competició Terres Check-In. La cerimònia del Premi tindrà lloc el 13 de setembre a Lloret de Mar, Espanya.

La pel·lícula està feta per un productor independent. La competició de DOCUMENTALS accepta webdocs, programes de TV, curtmetratges (fins a 29′), migmetratges (fins a 45′) i llargmetratges (fins a 120′):

 1. Aventures, expedicions i rutes
 2. Biografies
 3. Història i Patrimoni
 4. Turisme sostenible
 5. Preservació del planeta
 6. Etnografia i societat
 7. Documentals corporatius
 8. Transports i eco-mobilitat
 9. Responsabiltat social
 10. Arts, música i cultura