Ahir dimarts 18 de gener de 2022, l’Associació Empresarial de Publicitat i el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya van signar un conveni de col·laboració amb l’objectiu principal d’impulsar el sector del màrqueting, la comunicació, la publicitat i les relacions públiques.

Sota el nom #FemSector, ambdues institucions treballarem conjuntament en aquells projectes i iniciatives que s’acordin i que es considerin importants per al desenvolupament del sector. El seguiment d’aquesta col·laboració es farà mitjançant la creació d’una Comissió mixta, amb representants de les dues Juntes de Govern, que s’encarregarà de coordinar i decidir sobre els projectes a treballar.

Entre els objectius plantejats destaquen l’enfortiment i la recuperació del pes d’aquest sector com a referent a nivell internacional, gràcies a la potenciació d’aspectes com la formació i digitalització de professionals i empreses, l’organització d’esdeveniments per fomentar el networking i les oportunitats de negoci, l’estandardització dels concursos publicitaris, o la regulació de les bones pràctiques sectorials, entre d’altres.

Addicionalment, tant l’Associació com el Col·legi valoraran oferir avantatges compartits per als membres d’ambdues institucions, incrementant d’aquesta manera els serveis que ofereixen als seus membres.

Segons Álvaro Montoliu, president de l’Associació de Publicitat de Catalunya, “#FemSector és sinònim de la unitat del sector, que era una de les prioritats de la nostra Junta Directiva:  a partir d’avui les dues institucions més representatives treballaran de la mà per recuperar el lloc prominent que Catalunya té en el nostre sector a nivell estatal. Representem l’1% del PIB de Catalunya”.

En paraules de Rosa Romà, degana del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya, “La col·laboració sempre és una bona notícia. Aquesta d’avui ho és per al nostre sector perquè permetrà impulsar projectes rellevants per al màrqueting i la comunicació a Catalunya en benefici de professionals i empreses, i de l’economia del país”.