La inversió publicitària generada pels anunciants de Catalunya ha tingut un increment del 8,5% respecte a l’any anterior, se situa en 818,8 milions d’euros i representa el 19,8% per sobre el total de tot l’Estat espanyol. Són dades de l’Estudi InfoAdex de la Inversió Publicitària a Catalunya 2022, que desenvolupa InfoAdex, l’empresa referent en el control i la investigació del sector publicitari.

Catalunya se situa com la segona comunitat autònoma per volum d’inversió publicitària generada, només superada per Madrid (2.231,40 milions d’euros). Les segueixen el País Valencià (145,4% milions d’euros), Andalusia (107,1 milions d’euros) i el País Basc (107,1 milions d’euros). Així, un 16,3% dels anunciants en tot l’Estat espanyol són de Catalunya.

Les xifres també assenyalen que la inversió rebuda pels mitjans convencionals de Catalunya ha arribat als 213,7 milions d’euros. Així, la inversió publicitària generada pels anunciants de Catalunya representa un 107,1 milions d’euros el 2022.

Per distribució per províncies, Barcelona és la que més inversió concentra a Catalunya, amb un 76,0%; la segueixen Girona (10,7%), Lleida (6,7%) i Tarragona (6,6%).

Pel que fa a la distribució per sectors, gran part dels primers sectors per inversió publicitària generada a Catalunya són coincidents amb la resta de l’Estat espanyol (distribució i restauració, alimentació i automoció). Els sectors capdavanters a Catalunya concentren el 58% de la inversió generada i de la inversió generada des de Catalunya, 818,8 milions d’euros, el 15,1% prové del sector distribució i restauració.

La inversió mitjana per anunciant al mercat total es va situar el 2022 en 86,4 milions d’euros. En el cas dels anunciants catalans, aquesta xifra puja fins a 105,3 milions d’euros. Volkswagen Group España Distr., SA, torna a ser el primer anunciant per inversió a Catalunya, amb el 5,2% de la inversió generada per empreses amb seu social a Catalunya.

El 2022, la inversió publicitària dels anunciants de Catalunya als mitjans puja a 102,4 milions d’euros, que suposen un 12,5% sobre el total de la inversió generada a Catalunya i presenta una tendència a l’alça del 8,9% davant de l’any 2021.

En l’acte de presentació a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona ha comptat amb la col·laboració de l’Associació Empresarial de Publicitat i La FEDE. Així, el president de l’Associació Empresarial de Publicitat, Álvaro Montoliu ha subratllat que “celebrem que l’estudi d’InfoAdex es torni a presentar a Catalunya després d’uns anys sense fer-ho” i ha fet valdre que “el nostre sector representa l’1% del PIB a Catalunya”.