El Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting de Catalunya ha impulsat una nova campanya de valors que té l’objectiu de donar visibilitat i posar en alça el rol de les dones directives d’aquests sectors.

Es tracta de “El poder del canvi. Dones de la publicitat, Dones liderant el futur”, que va arrencar a les xarxes socials del Gremi coincidint amb el passat 8 de març, el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquesta, fins al 22 de març, convocava a la participació a les dones CEO’s, directives, directores d’agències i directores dels diferents departaments de Catalunya, per tal crear un estratègic directori femení de professionals.

L’esmentada iniciativa, que té el suport del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, el Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting de Catalunya es marca la fita de posar cara a les dones amb càrrecs de responsabilitat del món de la publicitat, el màrqueting i la comunicació a Catalunya, i iniciar la composició d’un mapa visual amb la seva presència. Així, es vol aprofundir en el coneixement de la situació actual de les publicistes, les marketers i les comunicadores, i evidenciar el lideratge de les professionals d’aquests àmbits empresarials.

 

 

A més a més de la seva funció de reconeixement i promoció del talent femení, “El poder del canvi” vol inspirar a les generacions presents i futures de creatives, ja que només contribuint en la normalització de les dones amb rols de pes dins de l’empresa és possible fomentar i encoratjar la participació activa de més professionals.

“El poder del canvi” és, en realitat, una proposta atemporal que vol consolidar-se més enllà d’una efemèride, i convertir-se en una proposta clau en el calendari del mes de març any rere any, reunint el màxim de perfils. Per tant, vol repetir l’experiència en els pròxims 8M, completant el llistat amb el màxim de referents.

 

Les claus per participar

La campanya “El poder del canvi” ha recollit en un formulari els noms, els càrrecs i les empreses d’una bona representació de directives, juntament amb una fotografia seva i una frase inspiracional que recull la seva visió de la dona en el món de la publicitat, el màrqueting i la comunicació.

Mitjançant aquesta proposta, el Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting de Catalunya mostra el seu compromís per un futur de la indústria més divers, inclusiu i ple d’èxits, així com per donar les mateixes oportunitats a la visió i la capacitat d’innovació de les dones líders.

 

Algunes de les directives participants

Entre les participants de “El poder del canvi” destaquen Silvia Alsina, presidenta i CEO de l’agència Roman; Sam Júdez, directora general de l’agència DDB i nova directora de l’Asociación de Agencias de Creatividad Transformadora (ACT); Anna Roca, directora general de l’agència Proximity BBDO; o Kelya Ramírez, general manager de Manifiesto.

Per altra banda, s’han sumat a la iniciativa Helena Barberà, CEO i fundadora d’ADN Comunicació; Noelia Fernández, directora creativa executiva de l’agència Ogilvy; i Laia Rogel, CEO de La Pometa i presidenta del Gremi de la Publicitat, Comunicació i Màrqueting. A més de Beth Prat, directora de l’agència The Kilite; Patricia Pérez, CEO d’AMT Comunicación; Marta Coll, Advisor adjunt a presidència de Dentsu Media; Patricia Herrero, directora d’operacions a Dentsu Media; Anna Maria Sendra, directora de comunicació de la Diputació de Barcelona i Àngels Bardina, cap de Publicitat de la Diputació de Barcelona.

També han participat Sol Domínguez, Motion Designer a l’agència Jiuston; Anaïs Iglesias, directora de l’agència Iglesias Associats; Consol Vancells, CEO de Consultoria Consol Vancells; Marta Marín, directora creativa i directora de l’agència La Pometa; Carla Serena, CEO i directora creativa de Serena Studio; Silvia Tascón, CEO i fundadora de Lobos y Tacones; Gemma Capell, CEO de Red Peppers Agency; Diana Martin, CEO de l’agència ComunicAND; Clàudia Arqués, CEO de La Lupa Comunicació; Ana Brossa, directora creativa executiva de l’agència McAnn; Salut Monràs, CEO i cofundadora de Mother Media Group; Mireia Regàs, directora de desenvolupament de nous negocis de l’agència Town; Amanda Bellart, directora de comptes de l’agència Manifiesto; Annabel Salinas, directora creativa de La Resistencia Studio; i Lluïsa Serrallach, directora de negoci de Harvard Deusto.