El 2026 serà un any clau per la història de la publicitat a Catalunya, ja que el Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting celebrarà oficialment el seu centenari. Al llarg d’aquest dilatat període de temps, l’entitat ha estat pionera a agrupar les empreses de la publicitat, la comunicació i el màrqueting d’arreu del país. Tanmateix, el Gremi ha traçat un llegat visual i conceptual intens i inspirador que ha permès projectar el talent i la creativitat dels professionals i les agències catalanes en el territori i arreu del món.

Apropant-se aquesta data tan especial, el Gremi està treballant en la preparació d’un programa d’activitats que pretenen fer un repàs a la seva trajectòria, reflexionar sobre l’evolució i el paper de la publicitat, la comunicació i el màrqueting en l’actualitat i en el futur.

 

Una crida a la participació

Entre les accions ideades pel Gremi en el marc del seu programa de celebracions del Centenari, s’ha creat l’adreça de correu electrònic específica centenari@elgremidelapublicitat.com on ciutadans, professionals, empreses, agències, entitats i institucions poden enviar propostes i idees per incloure dins de les activitats pensades per a la commemoració.

També s’hi podrà enviar tota mena d’informació i documentació referent a la història de la publicitat a Catalunya (des de campanyes a spots, fotografies d’esdeveniments i agències, cartells, logos…), per tal de crear conjuntament el fons documental creatiu dels 100 anys de la publicitat a Catalunya.

Amb aquesta acció, el Gremi vol reafirmar el seu vincle amb Catalunya i el conjunt d’agències del sector, i fa palès la seva voluntat que el Centenari es converteixi en una fita de referència participativa i plural pel conjunt d’empreses del sector publicitari, de la comunicació i el màrqueting de Catalunya.

 

El Gremi de Publicitat, Comunicació i Màrqueting es marca l’objectiu que els seus 100 anys de trajectòria permetin fer balanç i projectar el futur del sector