La nostra Associació va firmar el passat 3 de maig un conveni de col·laboració amb la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó. L’acte, celebrat a la seu de la nostra entitat, va  comptar amb l’assistència dels dos signants, Àngel Abancéns, president de l’Associació i Maria Luisa Pujol, directora la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó. A l’acte, també van estar presents Marta González, directora de Marconta Comunicació i membre de la junta directiva de l’Associació, Alfonso Pena Ruiz, director general de l’Associació, i Jorge S. Bonet, president de la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó.

L’acord firmat inclou aspectes com la col·laboració en activitats culturals i educatives relacionades amb l’audiovisual i la defensa de la part tècnica o el compromís de donar suport a aquelles iniciatives dutes a terme per la Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó que puguin fer possible la realització d’un espai museístic referent a nivell internacional dins el territori espanyol, prenent com base la Col·lecció Josep M. Queraltó, eina fonamental per la difusió, protecció i respecte de la cultura i educació audiovisuals, sent de gran importància preservar l’esmentada col·lecció.

La Fundació Aula de Cine Col·lecció Josep M. Queraltó fou creada per Josep Maria Queraltó, procedent del sector de l’exhibició, a Barcelona, el 6 de juliol de 2010, després de més de 35 anys de preservar i col·leccionar material cinematogràfic i audiovisual. Té dos objectius principals: la defensa de la tècnica cinematogràfica i la creació d’un espai museístic interactiu i educatiu per tots els públics en Europa format per la Col·leccioó Josep M. Queraltó, formada per més de 20.000 peces, sent actualment una de les col·leccions privades més importants d’Europa.